Een silent disco is een leuke manier om een feest te geven van elke grootte en op elke locatie. Wij geven je 10 redenen om voor een silent disco te kiezen.

10 redenen om een silent disco te kiezen

  1. Een feestje op elke grootte mogelijk!

Een silent disco feest organiseren is mega flexibel. In tegenstelling tot feesten zonder silent disco, hoef je nu geen rekening te houden met de grootte van je audiosysteem. Als jij je woonkamer ombouwt tot dansvloer is het geluid veelal enkel goed hoorbaar in één bepaalde ruimte. Je kan dan beter voor de optie van silent disco koptelefoons kiezen. Dan ervaart iedereen hetzelfde. Daarnaast kan het volume per koptelefoon aangepast worden op basis van persoonlijke voorkeur. Je bestelt de koptelefoons met een paar klikken online en dan worden ze zo aan je voordeur geleverd.

  1. Feest op elke locatie!

Wil jij eigenlijk een keer een feestje geven op een unieke locatie maar laten praktische reden voor licht en geluid dat eigenlijk niet toe?  Dan is een silent disco de oplossing voor jou. Bedenk elke epische locatie en dan kunnen wij je garanderen dat je daar een feestje kan bouwen. Wist je dat ze in grote kathedralen in Groot-Brittannië en tussen de oude ruïnes in Griekenland ook silent disco feesten geven? Hoe cool is dat! Dit is ook in Nederland mogelijk. Dus weet jij een coole plek waar je niet terecht kan voor een normaal feestje (denk aan een bos of een industrieterrein)? Dan is een silent disco dé oplossing! Je kunt zowel draadloze koptelefoons als ook draadloze zenders op accu bestellen.

Gemak dient de mens

  1. Minimaal voor- en na werk

Voor een silent disco heb je niet veel attributen nodig, dit helpt enorm met het op- en afbouwen van een feest. Heb je geen bouwteam om je heen staan zoals op een festival, dat is niet zo vreemd. Een silent disco maakt het wel mogelijk om je eigen semiprofessionele feesten te geven. De koptelefoons geven goede audio kwaliteit en het opbouwen is zo simpel als je telefoon via kabel of bluetooth met de zender verbinden. Iedereen pakt bij binnenkomst een koptelefoon en leggen die aan het eind van de avond weer in dezelfde hard-plastic doos. Die kan je via de geprinte label weer retourneren, opgeruimd staat netjes.

  1. Lekker goedkoop!

Nu het festivalseizoen in volle aanloop is vliegt het geld ook doorheen. Maar luisteren naar je favoriete nummers hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Een silent disco koptelefoon heb je per persoon voor al vier euro gehuurd. Dat verschilt wel wat met een festival kaartje van over de vijftig euro. Nu houd je meer geld over voor hapjes en drankjes tijdens het feest, die overigens ook niet veel op de festival prijzen zullen lijken.

  1. Meerdere DJ’s in 1 zaal

Ben jij ook zo klaar met het van zaal naar zaal, of club naar club lopen op een avondje uit? Bij de ene is het te druk, bij de ander spelen ze geen leuke muziek en bij de derde is het publiek suf. Met een silent disco omzeil je al deze problemen met een oplossing. Jij gaat lekker met je vrienden ergens staan. Waar je staat ten opzichte van het volume van de speakers maakt niet uit want elke persoon heeft dat in eigen handen.

Plezier voor iedereen

  1. U bent een Goede Buur!

Hou je buren aan de andere kant van de muur bevriend! Wil jij je huisfeestje of familiebijeenkomst toch een tikkeltje gezelliger maken dan voorheen? Dan is een silent disco een leuke uitkomst waarbij je buren je de volgende dag ook nog vrolijk aankijken. Het volume in en rond het huis blijft beperkt.

  1. Drie soorten muziek op één avond 

In plaats van dat je al vroeg op de avond bepaald in wat voor stemming je bent, kan je nu, zonder je feestje te verlaten van sfeer veranderen. Nu kan je ook met je vrienden dansen die normaliter liever naar een kroeg gaan waar een andere soort muziek op staat. Iedereen hun eigen kanaal bepalen en kan je toch lekker met je vrienden laag gaan terwijl de ene naar Andre Hazes en de andere naar Madonna luistert.

  1. Baas over het volume

Verder blijf je ook zelf in controle over het volume van elk nummer. Als je uitgaat ben je de controle hierover kwijt. Na een tijdje dansen op harde muziek is het heel normaal dat je oren om wat rust vragen, dit is meestal in een club niet mogelijk. Dan moet je helemaal naar buiten en krijg je niks meer mee van het feest. Tijdens een silent disco is dat niet zo! Jij bepaalt hoe hard de nummers staan.

Alternatief voor stapavond

  1. Midden op de dansvloer kletsen!

Ook dit is mogelijk met een silent disco. Het is midden in de winter, dus als jij even wilt uitrusten van het bewegen en bij wilt kletsen met die ene vriendin heb je geen zin om eerst weer in de rij voor de garderobe te staan om vervolgens buiten toch kou te vatten. Tijdens een silent disco kan je midden op de dansvloer zo je koptelefoons even afzetten en even dat ene verhaal vertellen wat je net te binnen schoot. De seconde erna kunnen jullie allebei weer verder dansen. 

  1. Uitgaan voor vier euro!

Wie had dat gedacht? Voor een normale avond uit betaal je snel meer dan tien euro voor de entree ergens, en tijdens een festival ben je wel meer dan vijftig euro kwijt. Een silent disco koptelefoon kost maar vier euro per persoon en dan ben je wel de hele avond mee zoet!

Silent disco koptelefoons huren
Heb je nog vragen over de mogelijkheden met onze silent disco set? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Direct enthousiast? Geef je bestelling minimaal 4 dagen van te voren door via de webshop.