Silent Disco handleiding

In het Silent Disco pakket van Goede Buur Verhuur vind je:

  • Het aantal bestelde draadloze Silent disco koptelefoons (volledig opgeladen)
  • Het aantal bestelde zenders met per zender een 3,5mm mini-jack audiokabel voor aansluiting op de telefoon, tablet of laptop
  • Het aantal bestelde accessoires (zoals verloopstekkertjes, discoballen, etc.)
  • Bij een meerdaagse boeking een oplader om tot 16 koptelefoons tegelijk op te laden (laadtijd 3 uur)

Optioneel (op verzoek):

  • Audiokabels met RCA aansluiting voor aansluiting op de televisie, receiver of stereo
  • Audiokabels met XLR aansluiting voor aansluiting op een mengpaneel of andere DJ-gear

Handleiding voor Silent disco apparatuur:

Silent disco koptelefoons

Silent disco koptelefoons

Gebruik van de koptelefoons

Om de koptelefoon aan te zetten zet je knop (3) om. Voor het kiezen van het juiste kanaal schuif je knop (1) naar kanaal 1 voor blauw, kanaal 2 voor rood en kanaal 3 voor groen. Met de volumeregelaar (4) pas je per koptelefoon het volume aan naar wens. Na gebruik zet je de koptelefoons met knop (3) weer uit. Je kunt de koptelefoons na gebruik inklappen zodat deze beter beschermd blijven en minder plek in nemen.

Koptelefoons opladen

Afhankelijk van het volume gaat een koptelefoon ongeveer 8 tot 10 uur mee. Bij meerdaags gebruik kan je per lader tot 16 koptelefoons opladen in 3 uur. Steek hiervoor de laadkabel in het laadpunt (2) van de koptelefoon. Tijdens het opladen kleurt de koptelefoon rood en als de koptelefoon is opgeladen kleurt deze groen. 

Technische specificaties

Systeem: UHF/RF, Mode: Stereo, S/N Ratio: >75dB, Vervorming: <1%, Frequentiebereik: 30-20.000Hz

Silent disco zender (Bedraad)

Bedrade silent disco zender

De zender aansluiten
Je sluit de zender aan door de meegeleverde adapter in de zender te steken (1) en vervolgens de stroomstekker in het stopcontact (220v). De zender is nu voorzien van stroom. Het aansluiten van de zender op de audiobron doe je met behulp van een van de meegeleverde audio kabels. 

Gebruik van de zender
Let op dat de afstand tussen de zender en de koptelefoons bij voorkeur minimaal één tot twee meter is, met name wanneer de output op ‘High’ staat. Om de zender aan te zetten zet je knop (4) om naar ‘Low’ voor een bereik tot 200 meter, en ‘High’ voor een bereik tot 500 meter. Met knop (6) selecteer je het juiste kanaal, welke je af kan lezen op het display (5). Niet gebruikte zenders zet je weer uit met knop (4). 

Technische specificaties
Systeem: UHF/RF, Modulatie: FM, Mode: Stereo, Aantal kanalen: 1-3, Bereik: 200 meter op LOW en 500 meter op HIGH, Kanaalscheiding: >50dB, Vervorming: <1%, Frequentiebereik: 30-20.000Hz, Stroom toevoer: DC12V 1.3A

Silent Disco zender (Draadloos)

Draadloze silent disco zender

De zender aansluiten
Met kabel: Sluit de audiobron aan op de audio ingang (9) en zet vervolgen de knop (11) om. Op het display (4) kan je aflezen welk kanaal is geselecteerd. Het wijzigen van kanaal kan met de kanaalkeuze knop (3). 

Met bluetooth: Wanneer de zender aan staat kan je bluetooth aanzetten door de knop (1) drie seconden in te drukken. Als het goed is gaat het bluetooth indicatielampje (2) branden. Als het indicatielampje blauw knippert staat deze aan. Druk je nogmaals 3 seconden op de knop (1) knippert het indicatielampje (2) rood en schakelt bluetooth weer uit.

Bluetooth koppelen
Om een bluetooth apparaat te koppelen dient de zender aan te staan. Druk knop (1) ongeveer 5 seconden in om de koppelmodus te activeren. Het indicatielampje knippert dan omstebeurt rood en blauw. Zoek op het bluetooth apparaat de zender op met de naam TX-60RX en koppel het apparaat. Als het koppelen is gelukt brand het indicatielampje (2) constant blauw. 

Microfoon (niet meegeleverd): Indien gewenst kan je een microfoon met 3,5mm aansluiting gebruiken. De microfoon sluit je aan op de microfooningang (8). De microfoon zet je aan of uit met knop (6). Het indicatielampje (5) geeft aan of de microfoon aan of uit staat.

Opladen
Het opladen van de draadloze zender kan met behulp van de meegeleverde adapter. Sluit de adapter aan op de stroomaansluiting (12). Het lampje (10) geeft aan of de zender wordt opgeladen. Rood betekent dat de zender aan het laden is, groen betekent dat de zender volledig is opgeladen.

Technische specificaties
Systeem: UHF/RF, Modulatie: FM, Mode: Stereo, Aantal kanalen: 1-3, Bereik: 300 meter, Kanaalscheiding: >50dB, Vervorming: <1%, Frequentiebereik: 30-15.000Hz, Stroom toevoer: DC12V 1.3A, Laadduur: 3 uur. Batterijduur: 10 uur.