Met een silent disco kan je meerdere afspeellijsten tegelijk afspelen, maar hoe stem je de afspeellijsten op elkaar af? Met deze tips kan je er een onvergetelijke Silent Disco van maken.

Silent disco playlist

Ben je uren bezig geweest met het maken van een goede playlist en dan nog veranderen mensen jouw wachtrij. Dit is voor velen misschien herkenbaar. Op jouw feest wil je de beste muziek voor iedereen. Zeker als er mensen komen die van verschillende genres houden.

Gelukkig kun je met silent disco gemakkelijk meerdere genres tegelijk aanzetten door meerdere zenders te huren. Zo heb je meer mogelijkheden, maar moet je ook meerdere playlists maken. Of toch niet? Om alles nét wat makkelijker te maken hebben wij een aantal suggesties voor je op een rij gezet!

Silent disco koptelefoon kleuren

Verschillende genres

Hits van nu
Ten eerste heb je natuurlijk de top 40 lijsten met de hits van nu. Wie kent ze niet? Denk hierbij aan ‘Topnummers-Nederland’ of de ‘Mediamarkt Top 40’. Deze lijsten kan je vinden op Spotify en hiermee zal iedereen uit z’n dak gaan.

Classic hitjes
Mocht je nou niet de grootste liefhebber zijn van de Top 40, maar liever luisteren naar de classics, is er ook genoeg te vinden! Zo heeft Spotify afspeellijsten gemaakt van de beste liedjes uit 60’s tot en met 90’s. Wanneer je zoekt op ‘Allerbeste 60’s’ komt er een lijst met je favoriete classics uit de 60’s!

Dance
Voor een echt dansfeest is het genre Dance helemaal geschikt. Als je hierop zoekt binnen Spotify of SoundCloud vind je de beste lijsten voor jouw Dancefeest. Zo heb je de lijst ‘Dance Party’ of ‘Dance Classics’.

R&B
Het genre R&B moet je zeker niet vergeten bij het samenstellen van jouw afspeellijst! Dit is iets rustiger dan bijvoorbeeld Dance maar zeker nog een genre om helemaal op los te gaan! Leuke lijsten zijn ‘R&B Classics’ en ‘R&B Hits 2021’. Het voordeel van R&B is dat je het op meerdere momenten aan kan zetten. Zo kan je op je feest ‘R&B Party’ aanzetten en als je aan het opruimen bent kan je bijvoorbeeld ‘R&B Slow Jams’ aanzetten.

Silent Disco huisfeestje

 Tot slot hier nog een paar tips!

    • Wanneer je een leuke playlist hebt samengesteld, vergeet dan niet je lijst te downloaden zodat je niet afhankelijk bent van de wifi. Toch jammer als je opeens geen muziek hebt als de wifi uitvalt of de wifi weer eens langzaam is.
    • Kijk vooral eens naar Spotify ‘bladeren’ en ga dan naar ‘stemming’. Hier vind je allemaal playlists die passen bij jouw stemming. Van rustige Latin tot dé muziek voor jouw vrijdagavond.
    • Wanneer je bezig bent met jouw playlists en je even niet meer weet hoe een nummer heet ga dan naar YouTube. Hier kan je namelijk een zin uit het liedje invoeren en dan geeft YouTube het nummer dat je zoekt.
    • Kom je er niet uit? Kijk eens op www.playify.io. Hier kan je namelijk samen met je gasten een playlist samenstellen! Log in met je Spotify account, maak een lijst aan en deel de link met je vrienden. Zo kan iedereen werken aan de perfecte playlist en is er voor ieder wat wils tijdens de silent disco.

Met deze tips staat niets je meer in de weg om er een onvergetelijke Silent Disco van te maken. Direct een Silent disco huren? Geef je bestelling uiterlijk 4 dagen van te voren door via onze webshop!