Silent disco seminar

Wanneer je silent disco hoort denk je waarschijnlijk meteen aan een feestje. Maar niets is minder waar, want een silent disco is juist ook geschikt voor zakelijke evenementen! Een voorbeeld is het organiseren van een seminar. Wij vertellen je in dit artikel hoe het werkt en wat de voordelen er van zijn.

Silent Disco seminar

Waarom een silent disco seminar?

Gewoonlijk is een seminar in een zaal waarbij een groep mensen zit te luisteren naar een spreker. Hierbij doen zich altijd een paar ongemakken voor. Een buurman die er doorheen praat, iemand achter je die moet hoesten of de microfoon van de spreker staat te zacht. Ook is een lezing vaak maar in één taal.

Dit zijn allemaal ongemakken die als sneeuw voor de zon verdwijnen bij het gebruik van een silent disco seminar. Er zijn daarnaast nog veel andere voordelen aan het gebruik van een silent disco voor jouw zakelijke evenement. Wij zetten de belangrijkste 6 voordelen kort voor je op een rij:

  • Door het gebruik van silent disco kun je tot wel drie sprekers tegelijk aan het woord laten. Mensen kunnen dan gemakkelijk zelf veranderen van kanaal. Dit is ideaal als je meerdere seminars wilt organiseren in één ruimte.
  • Je kunt het seminar in meerdere talen geven als je kiest voor meerdere draadloze zenders. Zo kun je een nog breder publiek aanspreken.
  • Door de corona crisis zijn er veel maatregelen opgelegd voor het samenkomen in groepen, zoals de regel om 1,5 meter afstand te houden. Door de afstand kan het gebeuren dat je de spreker minder goed kunt verstaan. Door het gebruik van een silent disco voor je seminar is dit probleem opgelost aangezien je ook op afstand goed geluid hebt.
  • Het bereik van de zenders is in open ruimtes 300 tot 500 meter. Ook wanneer je in grote groepen niet binnen mag zitten is het met silent disco erg makkelijk om het seminar buiten te organiseren. De kwaliteit van het geluid blijft namelijk net zo goed!
  • Tot slot kan je zelf het volume regelen wanneer je gebruik maakt van de silent disco koptelefoons. Dit is erg prettig om de spreker goed te volgen. Daarbij dempt de koptelefoon het omgevingsgeluid waardoor je optimaal kan genieten van het seminar.
  • Voor een seminar kun je er voor kiezen om de koptelefoons aan de mensen te geven wanneer ze binnenkomen, of je legt de koptelefoons alvast klaar op de stoelen. Zo kan het seminar snel beginnen!

Hoe werkt een Silent Disco seminar?

Draadloze zender met microfoon

 

Je huurt eenvoudig online een silent disco via onze webshop. Hierbij kan je kiezen voor de optie om draadloze zender(s) met microfoon te huren. Door gebruik te maken van het meegeleverde microfoontje (clip-on) kan je iedereen toespreken die op hetzelfde kanaal is afgestemd. Daarnaast kan je de draadloze zender na of tijdens het seminar natuurlijk ook gebruiken om muziek af te spelen door bijvoorbeeld een telefoon of laptop te verbinden via bluetooth of de meegeleverde aux kabel.

Als je de draadloze zender een aantal uur via het stopcontact oplaad kan je deze tevens zonder stroompunt gebruiken. De laadduur is ongeveer 3 uur, de batterijduur 8 tot 10 uur.

Kortom, waar je eerst gebonden was aan een rustige locatie voor één seminar kan je met deze oplossing op elke locatie een seminar organiseren of zelfs meerdere seminars tegelijkertijd houden. En dit alles zonder gestoord te worden door de omgeving. De silent disco is dus niet alleen geschikt voor een goed feestje, maar ook voor jouw zakelijke evenement!

Heb je nog vragen over de mogelijkheden met onze silent disco set? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Direct enthousiast? Geef je bestelling minimaal 4 dagen van te voren door via de webshop

 

Silent Disco blog

Je wilt een Silent Disco huren maar zoekt nog tips of inspiratie? Met deze artikelen helpen we je een handje op weg!

Silent disco karaoke

Silent Disco karaoke

Silent Disco karaoke Wil jij iets extra’s bij de Silent Disco huren? Dan hebben we goed nieuws. We hebben een nieuw concept toegevoegd aan

Lees meer
Silent Disco huisfeestje

Silent Disco annuleren

Silent Disco annuleren We zijn allemaal enorm toe aan een feestje met vrienden, familie of gewoon gezelligheid met de buren. Helaas zitten we door

Lees meer
Silent disco op de beurs

Silent Disco Seminar

Silent disco seminar Wanneer je silent disco hoort denk je waarschijnlijk meteen aan een feestje. Maar niets is minder waar, want een silent disco

Lees meer
Silent Disco huisfeestje

Silent Disco tips

Silent Disco tips Als je voor het eerst een Silent Disco wilt huren zul je vast een aantal vragen hebben. Naast de 5 belangrijkste stappen hebben

Lees meer
Silent disco audiotour

Silent Disco audiotour

Silent disco audiotour Met onze silent disco koptelefoons kun je veel meer dan alleen een goed feestje bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een evenement waar

Lees meer