Wanneer je over het fenomeen silent disco hoort denk je waarschijnlijk meteen aan een feestje. Maar niets is minder waar, want een silent disco is juist ook geschikt voor zakelijke evenementen.

Silent disco zakelijk

Wanneer je silent disco hoort denk je waarschijnlijk meteen aan een feestje. Maar niets is minder waar, want een silent disco is juist ook geschikt voor zakelijke evenementen. Een voorbeeld is het organiseren van een seminar of audiotour. 

Je verhaal moet voor iedereen hoorbaar zijn, maar in de ruimte ernaast moeten ze er geen last van hebben. Vaak zijn ruimtes te groot om dit voor elkaar te krijgen zonder te investeren in geluidsapparatuur. Of er zijn te veel omgevingsgeluiden. Het gebruik van koptelefoons is de perfecte oplossing. En je publiek is ook nog eens minder snel afgeleid. Win-win dus! 

Waarom Goede Buur Silent disco?

  • Goed geluid, representatieve uitstraling en een hoog draagcomfort voor alle gasten. Wij gebruiken namelijk enkel professionele Silent Disco apparatuur.
  • Bestellen op factuur is mogelijk. De factuur wordt na het plaatsen van de bestelling direct per mail verzonden. Er is geen aanbetaling nodig, en we werken niet met ingewikkelde borgconstructies.
  • Kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang huurperiode. Gaat het event onverhoopt niet door? Geen probleem! Laat het 7 dagen voor aanvang weten zodat we de bestelling tijdig kunnen annuleren.

Op zoek naar meer inspiratie voor je zakelijke silent disco event? In het onderstaande artikelen vertellen wij je wat de voordelen van een zakelijk silent disco event zijn.

Silent disco beurs

Meerdere talen tegelijk

Tijdens het event kan het publiek in wel drie talen meeluisteren. Het gebruik van koptelefoons geeft een extra dimensie aan jouw evenement en is ook nog eens heel praktisch. Je kunt je verhaal van tevoren opnemen in verschillende talen. Deze kun je vervolgens afspelen op een van de (draadloze) zenders. 

Verschillende instapmomenten

Naast dat je een film of lezing in meerdere talen tegelijk kan organiseren met onze silent disco sets, is er nog iets handigs! Organiseer jij bijvoorbeeld een tentoonstelling, speurtocht, huisbezichtiging of open dag dan kun je verschillende instapmomenten creëren.

Je kan op een dag meerdere mensen ontvangen zonder dat het te druk wordt op locatie en mensen elkaar in de weg lopen. De silent disco koptelefoons zijn makkelijk te reinigen. Ideaal! Oh, en je hoeft zelf niet de hele dag hetzelfde verhaal te vertellen, 1x inspreken is genoeg.

Draadloze zender met microfoon

Hoe werkt een zakelijk Silent Disco event?

Je huurt eenvoudig online een silent disco via onze webshop. Wil je gebruik maken van live sprekers? Kies dan voor de optie om draadloze zender(s) met microfoon te huren. Door gebruik te maken van het meegeleverde microfoontje (clip-on) kan je iedereen toespreken die op hetzelfde kanaal is afgestemd. 

Daarnaast kan je de draadloze zender na of tijdens het event gebruiken om muziek af te spelen door bijvoorbeeld een telefoon of laptop te verbinden via bluetooth of de meegeleverde aux (hoofdtelefoon) kabel.

Als je de draadloze zender een aantal uur via het stopcontact oplaad kan je deze tevens zonder stroompunt gebruiken. De laadduur is ongeveer 3 uur, de batterijduur 8 tot 10 uur. Dat betekent feitelijk dat je voor de duur van 8 tot 10 uur niet afhankelijk bent van een stroomput voor de gehele Silent Disco set! 

Kortom, waar je eerst gebonden was aan een rustige locatie voor één event kan je met deze oplossing op elke locatie een tour of seminar organiseren of zelfs meerdere events tegelijkertijd houden. En dit alles zonder gestoord te worden door de omgeving. De silent disco is dus niet alleen geschikt voor een goed feestje, maar ook voor jouw zakelijke evenement! 

Voordelen zakelijk silent disco event

Een opsomming van de belangrijkste 6 voordelen van een zakelijk silent disco event:

  • Door het gebruik van silent disco kun je tot wel drie sprekers tegelijk aan het woord laten. Mensen kunnen dan gemakkelijk zelf veranderen van kanaal. Dit is ideaal als je meerdere activiteiten wilt organiseren in één ruimte.
  • Je kunt de activiteit in meerdere talen aanbieden als je kiest voor meerdere draadloze zenders. Zo kun je een nog breder publiek aanspreken.
  • Vanwege de corona crisis zijn er veel maatregelen opgelegd voor het samenkomen in groepen, zoals de regel om 1,5 meter afstand te houden. Door de afstand kan het gebeuren dat je de spreker minder goed kunt verstaan. Met het gebruik van een silent disco is dit probleem opgelost aangezien je ook op afstand goed geluid hebt.
  • Het bereik van de zenders is in open ruimtes 300 tot 500 meter. Ook wanneer je in grote groepen niet binnen mag zitten is het met silent disco erg makkelijk om het seminar, tour of activiteit buiten te organiseren. De kwaliteit van het geluid blijft namelijk net zo goed!
  • Tot slot kan je zelf het volume regelen wanneer je gebruik maakt van de silent disco koptelefoons. Dit is erg prettig om de spreker goed te volgen. Daarbij dempt de koptelefoon het omgevingsgeluid waardoor je optimaal kan genieten van de spreker(s).
  • Voor de activiteit kun je er voor kiezen om de koptelefoons aan de mensen te geven wanneer ze binnenkomen, of je legt de koptelefoons alvast klaar op de stoelen. Zo kan het evenement snel beginnen!

Heb je nog vragen over de mogelijkheden met onze silent disco set? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. Direct enthousiast? Geef je bestelling minimaal 4 dagen van te voren door via de webshop